Капитаните на Англия и Нидерландия, съответно  Хари Кейн и Вирджил

...
Капитаните на Англия и Нидерландия, съответно  Хари Кейн и Вирджил
Коментари Харесай

Кейн и Ван Дайк изразиха разочарование от решението на ФИФА за техните капитански ленти

Капитаните на Англия и Нидерландия, съответно  Хари Кейн и Вирджил ван Дайк, показаха отчаяние, че Световната футболна федерация (ФИФА) не им разреши да носят ленти " One Love " в първите си мачове от Световното състезание в Катар.
 Англия, Нидерландия, Германия и останалите отстъпиха след заканата на ФИФА Англия, Нидерландия, Германия и останалите отстъпиха след заканата на ФИФА
Седем капитани на европейски тимове, другите от Германия, Белгия, Швейцария, Уелс и Дания, възнамеряваха да носят многоцветната лента в поддръжка на многообразието, само че техните федерации бяха застрашени със наказания, защото лентата не дава отговор на разпоредбите на ФИФА. Кейн и Ван Дайк носеха формалната лента на ФИФА с надпис " Без дискриминация " по време на мачовете си в понеделник, тъкмо както Гарет Бейл от Уелс вечерта, само че не бяха удовлетворени от това.

" Напълно неуместно е да заплашваш със наказания поради лента. Не го разбирам ", сподели Ван Дайк, откакто нидерландците победиха Сенегал с 2:0. " Разочаровани сме. Искахме да я носим, само че не ни беше разрешено. Това е отвън нашия надзор като футболисти. Сигурен съм, че Футболната асоциация и ФИФА ще продължат тези полемики ", сподели Кейн след триумфа с 6:2 над Иран.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР